UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Двоє сенаторів-демократів закликали дати Україні летальну зброю

Двоє демократів-законодавців з обох палат Конгресу США заявили, що для Вашингтона прийшов час надати Україні зброю летальної дії, щоб захищатися від російсько-сепаратистських сил на Донбасі

Про це вони заявили в інтерв'ю Радіо Свобода, передає Depo.ua.

Як сказав сенатор Дік Дербін, конфлікт на сході України досяг тієї точки, коли вже "треба бути чесними".

Говорячи про дії Росії, він заявив: "Те, що вони роблять на сході України, в Донецьку, не дає знати, щоб вони були готові відступити. Ми маємо дати Україні інструменти і озброєння, яких вона потребує, щоб захистити свій власний народ".

Дербін, другий за старшинством демократ в Сенаті, член судівничого, бюджетного і регламентного комітетів, згадав, що попередня адміністрація Барака Обами не хотіла надавати Києву летальну допомогу, заявляючи, що це може призвести до ескалації конфлікту. Тепер же, за словами сенатора, "настав час поглянути на реальність".

Конгресмен Майк Квіґлі сказав, що надання Україні зброї летальної дії необхідно, тому що її противник використовує новітні технології, і українці "протистоять передовий силі".

Обидва законодавця США зустрілися в Києві в ході своїх окремих поїздок по країнах Східної Європи та Балтії з метою висловити підтримку цим странам. Вони заявили, що незадоволені позицією по Україні нинішнього президента Дональда Трампа.

За словами Квіґлі, ця позиція "дещо шизофренічна", яка залежить від того, кого президент слухає і дивиться.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme