Дерибан Жукового острова: Підозру оголосили ще трьом екс-чиновникам КМДА

Столична прокуратура провела обшуки та повідомила про підозру ще 3 екс-посадовцям команди Леоніда Черновецького, які відчужили 45 га землі на острові "Жуків"

Дерибан Жукового острова: Підозру оголос…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Зокрема, оголосили про підозру екс-начальнику юридичного управління та екс-начальнику відділу землевпорядкування Головного управління земельних ресурсів КМДА, особі, що брала участь у створенні фіктивного кооперативу, а також екс-заступнику голови Київської адміністрації – начальнику Головного управління земельних ресурсів.

Відзначається, що 22 лютого слідчі столичної прокуратури спільно з оперативниками нацполіції провели 25 обшуків в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом прийняття незаконних рішень Київрадою часів Леоніда Черновецького.

"Зокрема йдеться про незаконне відчуження у 2007-2009 роках 45 га землі на території заказника місцевого значення "Острів Жуків", вартість якої лише за нормативною оцінкою складає понад 80 мільйонів гривень", - пояснили у прокуратурі.

Під час обшуків, до проведення яких було залучено 115 працівників особового складу, вилучили документи, що мають значення для розслідування кримінального провадження, грошові кошти тощо.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, екс-заступнику голови Київської адміністрації – начальнику Головного управління земельних ресурсів оголосили про підозру у зловживанні вдалою під час узгодження виділення 65,1 га землі у межах Жукового острова.

Додамо, що 15 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має намір ініціювати знесення всіх незаконних маєтків на Жуковому острові в Києві. Зокрема "від палацу (колишнього депутата Верховної Ради від Партії регіонів Юрія) Іванющенка до діючих "слуг народу".

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme