UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Рада провалила призначення аудитора для НАБУ

Народні депутати не підтримали постанову про визначення кандидатури аудитора для ефективної діяльності Національного антикорупційного бюро України і направили документ на доопрацювання

За відповідну постанову проголосували лише 205 нардепів, передає Depo.ua.

"Прийняття проекту постанови дасть можливість працювати комісії зовнішнього контролю у повному складі та забезпечити об'єктивне проведення оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України", - стведжують автори постанови.

Зазначимо, що проектом постанови №5571 авторства Єгора Соболєва на посаду аудитора НАБУ пропонувалась кандидатура заступника генерального інспектора департаменту юстиції США Роберта Сторча.

Проте під час розгляду цього питання у Раді фракції БПП та "Народного фронту" запропонували кандидатуру британця Найджела Брауна, який був присутній на засіданні парламенту. Він запевнив, що сам сплатив за свій літак до Києва та готель.

Проте нардепи відмовились підтримати обидві кандидатури, тому відповідний проект постанови 273 голосами повернули на доопрацювання у комітет з питань запобігання і протидії корупції.

Нагадаємо, у цьому році НАБУ проходитиме перший зовнішній аудит за два роки роботи. Однією з підстав для цього є висновок комісії з проведення незалежної оцінки (аудиту) діяльності НАБУ про неефективність діяльності бюро та неналежне виконання обов'язків його директором.

У грудні 2016 року Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту делегувати за своєї квотою аудитора Роберта Сторча в комісію зовнішнього оцінювання НАБУ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme