UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Депутати Миколаївської міськради не зрозуміли запропонованого проекту розділення "садо-школи"

Мер міста запропонував будівництво нового дитячого садка, але депутати не підтримали його 

Депутати Миколаївської міськради не зроз…

Миколаївські депутати не зрозуміли запропонованого проекту щодо будівництва нового дитячого садка у мікрорайоні Північний. Про це стало відомо на сесії сьогодні, 23 лютого, повідомляє Depo.Миколаїв.

Мер Миколаєва виніс на розгляд депутатів проект рішення щодо виділення землі під будівництво спортивного майданчика та нового дитячого садка біля школи №64, однак не всі депутати зрозуміли доцільність такого рішення.

Виступаючи депутат Юрій Гранатуров зазначив, що у 2014 році вже проводили проектування будівництва дитячого садка у мкр Північний. Було виділено місце та витрачено більше 800 тис. грн на проект. Проектування було практично завершено і він був готовий до реалізації, але зясувалося, що визначене місце не підходить для будівництва: "Наразі зовсім несподівано, що витрачені гроші на проект, де неправильно виділене місце, хоча не один із архітекторів не привів ніякої аргументації", - зазначив Гранатуров.

На що мер міста повідомив, виявилося грунти на території ділянки, де мав будуватися садок "надто рухомі", тому вирішили перенести будівництво в інше місце. Садок побудують біля школи №64, яка зараз слугує і дошкільним закладом. Після чого школа функціонуватиме самостійно: "Ми прийшли до рішення з тією кількістю дітей, що там народилася, а також з тим, що у нас на 95% готовий проект дитсадку, тому доцільніше будувати дитсадок а не розробляти проект будівництва школи", - зазначив мер.

Крім того Сенкевич доповнив, що сам проект будівництва садка не пропаде, його використають під час будівництва іншого: "Школа, вона ж і дитячий садок знаходиться у геометричному центрі, тому було вирішено, попередньо обговоривши це з головним архітектором, з компанією-забудовником щодо дубляжу проекту дитячого садку та перенесення його у геометричний центр мікрорайону Північний. Щоб розділити школу та дитячий садок між ними розмістять дитячий майданчик з футбольним полем та полем для волейболу", - повідомив мер.

В свою чергу начальник управління освіти Ганна Деркач зазначила, що в цьому мікрорайоні необхідно будувати і дитячий садок і школу, проте в першу чергу необхідно будувати дитсадок, щоб ліквідувати черги: "Справді це багатоповерховий мікрорайон, де проживають молоді сім'ї з маленькими дітьми. Там розташований дошкільний заклад № 1 "Північне сяйво" і у якому 135 місць, хоча його відвідують понад 280 дітей", - підкреслила вона.

Після чого депутати розпочали активне обговорення проекту будівництва. Депутат Олена Кісельова зазначила, що наразі існує два проекти будівництва, тому необхідно документально завершити реалізацію одного проекту. А депутат Олексій Лепешев взагалі заявив, що питання перетворили у політичне.

Після того, як мер міста виніс питання на голосування, воно не знайшло підтримки у депутатів, лише 18 із 48 присутніх проголосувало "за". Голова "Опоблоку" Ігор Дятлов зазначив, що його фракція не голосувала позитивно за проект, тому що в ньому не прописано питання, що школа-дитячий садок №64, після будівництва дитсадка, стане повноцінним закладом освіти. Сєнкевич запропонував обговорити це питання під час перерви, а потім знову повернутися до голосування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme