Блокувальники Донбасу висунули ультиматум Гройсману

Умови, запропоновані прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, для вирішення питання блокади переміщення товарів на тимчасово непідконтрольні Україні території Донецької і Луганської областей неприйнятні

Про це заявив координатор "Штабу блокади торгівлі на крові", другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногродський, передає Depo.ua з посиланням на Іnforesist.

"Ці умови для нас неприйнятні. Ми не віримо в різні комісії, ми не збираємося виконувати обов'язки держави та тих державних структур, які повинні цим займатися", — зазначив він.

Виногродський підкреслив, що вимоги учасників блокади залишаються незмінними – "визволення всіх українських полонених та прийняття закону про окуповані території".

"На сьогодні відповідно до закону з боротьби з тероризмом немає постанови Кабінету міністрів, яка б визначало порядок перетину вантажів по лінії розмежування на Донбасі. Ми просто допомагаємо нашим товаришам, які знаходяться при владі і яких ми найняли виконувати свої обов'язки", - пояснив він.

Виногродський переконаний, що в України є механізми впливу на терористів, утримують українських полонених на Донбасі.

"Ми можемо вплинути на бойовиків дуже просто — перекрити їм ринки збуту. Бо ринків збуту в Росії у них немає — їх туди не пускають. У них є ринки збуту тільки у нас. А оскільки вони дуже сильно залежать від фінансування, почнуть мітингувати і бастувати шахтарі на шахтах, що закриваються, адже їм нікуди збувати вугілля. Я сподіваюся, що це станеться і на металургійних заводах, які закриються", — сказав він.

При цьому Виногродський висловив надію, що переговори з Гройсманом будуть продовжуватися.

"Наша відповідь Гройсману — так. Ми готові продовжити наші переговори і допомогти уряду виконати те, що він повинен зробити. Гройсман хотів, щоб ми переглянули перелік товарів, що пропускаються через лінію розмежування. Ми можемо на це піти, але після виконання наших вимог", — зазначив він.

Водночас Виногродський не впевнений, що постачання вугілля "ЛДНР" можливі.

Нагадаємо, 21 лютого прем'єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з "блокувальниками" Донбасу запропонував їм компроміс. Зокрема, він запропонував включити представників штабу до комісії з обміну полоненими.

Також Кабмін пообіцяв скасувати дозволи, видані СБУ на переміщення товарів і видати постанову, що регулює переміщення вантажів у відповідності з Законом про боротьбу з тероризмом.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme