Австрійський суд відмовився арештовувати Фірташа

Віденський суд відмовився задовольнити запит прокуратури про арешт українського бізнесмена Дмитра Фірташа за екстрадиційним запитом Іспанії

Про це повідомили в оточенні Фірташа, передає Depo.ua з посиланням на Українську правду.

Запит на екстрадицію Фірташа до Іспанії Австрія отримала 17 лютого.

Нагадаємо, 21 лютого Вищий земельний суд Відня задовольнив позов австрійської прокуратури на попереднє рішення австрійського суду, який відмовив в екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа в США. У соцмережах вже кепкують з українського олігарха.

Пізніше повідомлялося, що остаточне рішення про екстрадицію Дмитра Фірташа до США ухвалить федеральний міністр юстиції Австрії.

У прес-службі олігарха заявили, що наразі Фірташ не арештований. Водночас за Інформацією ЗМІ, Фірташа взяли під варту у залі суду але днями олігарх вийде під заставу.

Довідка: ФБР звинувачує Фірташа у корупції при отриманні дозволу на розробку титанового родовища в Індії. Нібито олігарх і його співробітники заплатили індійським чиновникам 19 мільйонів євро.

Перший запит про видачу Фірташа був відправлений американцями у Відень 30 жовтня 2013 року. Однак через кілька днів цей запит був відкликаний. Другий аналогічний документ надійшов вже 27 лютого 2014 року, ордер на арешт Фірташа був виданий 12 березня, і в той же день олігарха затримали.

Потім бізнесмен вніс заставу в сумі 125 мільйонів євро, і був випущений під зобов'язання не покидати Відень. Справу було розглянуто лише через рік. 30 квітня 2015 року Суддя Крістоф Бауер відмовив у видачі олігарха Штатам.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme