UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зникла 101 картина культового українського художника

Зникла 101 картина відомого українського художника сучасності Івана Марчука

Як зазначає Depo.ua, про це у Facebook повідомив радник міністра МВС України Михайло Апостол.

Від дістав інформацію від віце-президент Міжнародноі торговоі палати ICC-UKRAINE у тернопільському відділенні Тараса Демкури.

"Цю інформацію мені надав Demkura Taras ,який і попросив допомогти віднайти і повернути картини.

Ще влітку минулого року він передав свої кращі полотна для чергової зарубіжної виставки в Іспанії, як це було і раніше, своєму агенту. Останній обіцяв влаштувати "мистецький переворот" у свідомості європейців. На жаль, ані обіцяної вересневої, ані будь-якої іншої виставки видатний художник з того часу так і не відкрив. Тримався, як міг...Оскільки діяти потрібно скоро і рішуче , я розказав про цю ситуацію своїм друзям Тарас Кремінь і Ігор Бриченко ,які зустрілися з Іваном Марчуком і ми прийняли рішення заявити про скоєний злочин до органів Національної поліції України", - розповів Апостол.

За його словами, сьогодні з'явився перший результат - обізвався агент, буцімто пообіцявши повернути "золотий фонд".

Більш детальну інформацію оприлюднив сам Тарас Демкура.

"Зрештою (агент) переконав, що йому підвладне все, і вивіз з майстерні 101 полотно. Дату виставки у музеї Прадо (Мадрид) "призначив" спочатку на 3 вересня 2016, потім "переніс" на жовтень, згодом на листопад. А з середини грудня перестав відповідати на телефонні дзвінки художника. .. Озвався на початку січня, коли відчув, що Майстру радять звернутися до правоохоронців. Риторика не змінилася, але з'явилися нотки погроз: "Я витратив гроші на проекти, повернеш", а на питання митця: "Де картини?" заявив: "Там, де й повинні бути, в Іспанії. Тобі виставка потрібна чи картини? Я їх вивіз через Польщу і під загрозою смерті не скажу адресу". Стало зрозуміло, що шулер тягне час… Художнику пішов 81 рік…", - зазначив Демкура.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme