Утікачі на Росії: Янукович з'їхався з Полежай, а Арбузов подався у "науковці"

Екс-президент України Віктор Янукович наразі мешкає в елітному котеджному селищі на північному заході Москви з "цивільною дружиною" Любов'ю Полежай

Про нього та інших чиновників-втікачів пише російський РБК, передає Depo.ua.

За їхніми даними, Янукович купив будинок на території розташованого в охоронній природній зоні селища Срібний Бор, поруч з популярним серед москвичів пляжем. Там живе і близький до сім'ї Януковича бізнесмен Сергій Курченко.

Селище, де оселилися багато відомих бізнесменів, політиків і зірок шоу-бізнесу, поділене на кілька закритих територій, що дозволяє його мешканцям зберігати анонімність. Жителі та обслуговуючий персонал стверджують, що не зустрічали Януковича на території Срібного Бору. Однак кажуть, що тут багато закритих об'єктів, які купують люди, аби уникнути публічності.

А екс-прем'єр Микола Азаров випускає книги про українську економіку і постійно бере участь у ток-шоу на російських телеканалах

Його офіс знаходиться в центрі Москви, навпроти будівлі МВС Росії, і займає кілька скромних кімнат у Головному виробничо-комерційному управлінні з обслуговування дипломатичного корпусу при Міністерстві закордонних справ Росії. За сусідніми дверима розташувався московський офіс Міжнародної поліцейської асоціації.

У кабінеті Азарова немає жодної державної та партійної символіки, лише кілька книг і доповіді його організації.

Колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов начебто зайнявся наукою. Він стверджує, що бізнес на Росії не веде. Правда, на простого економіста Арбузов схожий мало - зустріч призначає в спеціально орендованому залі готелю "Савой" у центрі Москви. Пересувається глава невеликого наукового інституту в супроводі кількох професійних охоронців.

А колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко відкрито веде діяльність на окупованих російськими бойовиками територіях Донбасу. Він очолює благодійний фонд, який, згідно з інформацією на його сайті, займається "наданням матеріальної допомоги колишнім працівникам МВС України та населенню південно-східних областей України, надає безкоштовну юридичну допомогу, займається героїзацією бійців спецпідрозділу "Беркут".

У свою чергуекс-міністр оборони Павло Лебедєв зміцнив статус одного з провідних бізнесменів окупованого Росією Криму. Кримські ЗМІ називають його бенефіціаром великої будівельної компанії "Парангон", що належить фірмам з Белізу, Панами і Британських Віргінських островів. Згідно з інформацією на сайті "Парангон", компанія контролює 40% ринку будівництва в Севастополі.

Нагадаємо, що в Україні проти екс-президента України Януковича та його наближчого оточення розслідуєтья низка кримінальних справ, в основному пов'язаних із репресіями, кривавим придушенням народних протестів та економічними злочинами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme