UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпаття: прогноз погоди на 22 лютого - і дощ, і сніг, і ожеледь

Наші предки говорили: "На Никифора ніч темна — тікає зима" — небо без зірок вказує на ранню весну

Закарпаття: прогноз погоди на 22 лютого…

Закарпатський обласний центр з гідрометеорології інформує, що 22 лютого 2017 року

по Закарпатській області: Хмарно з проясненнями, вночі часом сніг, вдень дощ та мокрий сніг, місцями сильні опади. Вночі та вранці місцями туман. У горах подекуди: налипання мокрого снігу, ожеледь, ожеледиця. Вітер південно-західний 5-10, вдень місцями 15-20 м/с. Температура повітря вночі 1° тепла - 4° морозу, вдень 2-7° тепла, у горах місцями вночі до 6°, вдень до 2° морозу.

по м. Ужгород: Хмарно, часом опади, вночі сніг та мокрий сніг, вдень дощ. Вітер південний 5-10 м/с. Температура вночі близько нуля, вдень 3-5° тепла.

Попередження про стихійні та небезпечні метеорологічні явища, різкі зміни погоди: Ввечері 22-го, вночі та вранці 23-го лютого по території Закарпатської області очікується дуже сильний дощ та мокрий сніг. У горах місцями: налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, посилення південно-західного вітру 15-20, на високогір'ї Карпат до 25-30 м/с, хуртовини.

Народний прогноз погоди: 22 лютого у народі називається Никифор-Панкрати. З цього дня мороз найчастіше буває лише вночі. Наші предки говорили: "На Никифора ніч темна — тікає зима" — небо без зірок вказує на ранню весну. Була традиція на Никифора збирати різне насіння, виставляти його на три ранкові зорі на мороз і після відкладати зерна до посівної. Вважалося, що тоді рослини стійкіші до температурних коливань.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme