Янукович заявив, що не запрошував в Україну путінські війська

Колишній президент України Віктор Янукович стверджує, що не звертався до президента Росії Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну

Про це повідомляє російське видання ТАСС з посиланням на неопубліковане інтерв'ю Януковича, передає Depo.ua.

"Я не зраджував свій народ… Я не просив вводити війська в Україну. Це не так", – сказав він і додав, що лист президенту Росії Володимиру Путіну він не посилав, а направив "заяву".

"Це не лист, а заява, по-перше. По-друге, є закони. Я не зраджував своєму народу, я намагався свій народ захистити, і зробити це в рамках своїх повноважень", – сказав Янукович.

Він пояснив, що його головною метою при цьому було "зупинити банди нелегалів", які "почали знищувати людей на Донбасі".

"Я шукав способи захисту для людей", – сказав Янукович.

Нагадаємо, що про прохання Януковича ввести війська в Україну 4 березня 2014 року на засіданні Радбезу ООН заявляв навіть постпред Росії Віталій Чуркін.

9 грудня у ГПУ заявили, що екс-президент України Віктор Янукович офіційно є підозрюваним у державній зраді. Відповідну усну заяву під час слухань у Святошинському райсуді зробив і сам генпрокурор Юрій Луценко 28 листопада.

Прокурори направили повідомлення про підозру на всі відомі адреси проживання та перебування Януковича на території України і Росії, а також в Ростовський обласний суд Росії та Генпрокуратурі Росії.

Крім того, Януковича підозрюють в огранізації убивств демонстрантів на Майдані Незалежності та економічних злочинах.

23 січня, коли Янукович укотре не явився на допит у ГПУ, його відмовився прийняти уточнену підозру у вчиненні державної зради.

А 30 січня екс-президент запевнив, що готовий свідчити лише з Ростова, але не поїде в Україну, бо тут не розслідують "замахи" на його життя в лютому 2014 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme