UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вінничанина привезли в суд після інсульту

Представник медичної частини пенітенціарного закладу запевнив суд, що обвинуваченому вже краще і він може не лише брати участь у судовому процесі, але й бути етапованим у місця позбавлення волі

Вінничанина привезли в суд після інсульт…

47-річного вінничанина Олега Завадського — інваліда ІІ групи – на судове засідання Апеляційного суду привезли після інсульту. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на "33-й канал".

У жовтні 2013 року Завадський з товаришем пішов до знайомого по гроші, які той був винен. Зі слів Завадського, під час спільного застілля він заснув, а коли прокинувся, то побачив закривавленого друга. Чоловік викликав "швидку", але через значну крововтрату поранений помер.

Завадського судили за вбивство до 9 років позбавлення волі, але Апеляційний суд повернув розгляд справи. Вдруге рішення Вінницький міський суд не змінив, і підсудний знову подав апеляцію. Нещодавно у СІЗО в Завадського стався інсульт. Через інсульт та інші проблеми зі здоров'ям на судове засідання Апеляційного суду Завадського привезли на інвалідному візку. Представник медичної частини пенітенціарного закладу запевнив суд, що обвинуваченому вже краще і він може не лише брати участь у судовому процесі, але й бути етапованим з лікарні у місця позбавлення волі. Мати засудженого Валентина Завадська стверджує протилежне.

"Це неправда! У сина вся ліва частина тіла паралізована. Він не може ні сидіти, ні стояти. Навіть до туалету сам не сходить, сидить зараз у памперсах, — обурилася мама Завадського.

Судове засідання закрили через неявку сторони потерпілого. Як розповідають рідні Олега, сестра загиблого живе в іншій області і не приїжджає на жодне слухання.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини, регіональний координатор у Вінницькій області Наталя Гурковська тримає ситуацію Олега Завадського на контролі і провідувала його у лікарні.

"Існує перелік хвороб, за яким особа може бути звільнена від відповідальності, але це стосується лише засуджених. Олег поки що перебуває під слідством, тривають суди. Коли все закінчиться, його знову можуть обстежити і спеціальна лікарська комісія визначить, чи підпадає його захворювання під відповідну категорію, чи ні. Але останнє слово за судом. На жаль, у нашій країні люди з інвалідністю відбувають покарання у місцях позбавлення волі у тих же умовах, що й здорові засуджені. В Україні є лише одна колонія для інвалідів – у Черкаській області, там дещо кращі умови для таких осіб", —прокоментувала Гурковська.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme