UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені виявили причину синдрому хронічної втоми

Хронічний синдром втоми може бути наслідком порушень в роботі клітинних рецепторів

До таких висновків прийшли австралійські вчені з національного центру університету Гріффіта з нейроімунології, пише Depo.ua з посиланням на Science Alert.

Вони виявили дефектні клітинні рецептори, які опинилися центральною ланкою розвитку синдрому хронічної втоми. Через порушення в роботі рецепторів нервової системи іони кальцію не проникали всередину клітин в належній кількості, отже, робота клітин була порушена.

Дослідження проводилося на 15 пацієнтах з синдромом хронічної втоми і 25 здорових людях. Вчені виявили, що імунні клітини у пацієнтів з хронічною втомою містили набагато менше функціонуючих TRPM3-рецепторів, ніж у здорових учасників. При цьому аналогічні рецептори знаходяться не тільки в клітинах крові, що і пояснює важкий перебіг захворювання.

"Ця дисфункція впливає на мозок, спинний мозок, підшлункову залозу, тому існує так багато різних проявів хвороби - іноді пацієнти будуть страждати від серцевих симптомів, іноді це буде симптоми в кишечнику. Ось чому це така виснажлива хвороба, і чому це було так важко зрозуміти", - вважає один з авторів дослідження, Дон Стейнс з Університету Гріффіта.

На думку авторів відкриття, це дослідження дасть змогу інакше поглянути на проблему хронічної втоми і почати пошуки лікування не в рамках психотерапії, а в сфері імунних захворювань.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme