У Roshen запевнили, що непричетні до російського скрапленого газу

У корпорації Roshen запевнили, що не мають жодного відношення до продажу скрапленого газу виробництва російської держкомпанії "Роснєфть"

Про це передає Depo.ua з посиланням на прес-службу ДП "Кондитерська корпорація "Roshen".

"Корпорація Roshen заявляє, що ці припущення не мають під собою жодних підстав, і до продажу газу корпорація Roshen не має жодного відношення - ні прямого, ні опосередкованого. Корпорація Roshen не має жодних інтересів на ринку палива", - повідмляє начальник відділу зв'язків із громадськістю та комунікацій компанії Катерина Македонська.

Також у корпорації зазначили, що не мають жодних інтересів на ринку палива.

Зазначимо, наприкінці 2016 року Міністрество економічного розвитку і торгівлі видало наказ, згідно з яким проти 16 компаній – імпортерів нафтопродуктів запроваджені спеціальні санкції – заборона зовнішньоекономічної діяльності. Причиною зупинки стало кримінальне провадження від 16 листопада 2016 року за ст. 285-5 ("фінансування тероризму"), яке відкрило СБУ. На компанії, проти яких запроваджені санкції, припадає 40% імпорту скрапленого газу в 2016 р

Нагадаємо, 21 лютого, у низці ЗМІ з'явилася інформація, що взимку на Українській енергетичній біржі почали виставляти товар на продаж чотири фірми, які раніше не були помічені в імпорті великих обсягів скрапленого газу. Компанії "Глуск Україна", "Креатив Трейдинг", Wexler Global LP (Британія) і Gikka Limited (Британські Віргінські острови) пропонували скраплений газ виробництва російської держкомпанії "Роснєфть".

Засновниками британської фірми Wexler Global LP, однієї з чотирьох компаній, є дві інші фірми - Viala Trade Limited (Беліз) і Gateno Ventures Inc (Панама). Ці самі секретарські компанії - в засновниках британської фірми Foreway Sales LLP, через яку, за даними з митниці, корпорація Roshen в 2015 роціпродавала свою продукцію в Туркменістан.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme