Чорногорія заявляє про нові кібератаки на урядові та інформаційні сайти

Електронні представництва чорногорських органів влади та деякі ЗМІ знову стали жертвами потужних кібератак

Про це йдеться в заяві уряду Чорногорії, передає Depo.ua із посиланням на Balkan Insight.

"Масштаби і різноманітність атак і той факт, що вони здійснюються на професійному рівні вказує на те, що це синхронне дію", - говориться в заяві.

Офіційні веб-сайти і мережева інфраструктура були вперше серйозно атаковані в день парламентських виборів в Чорногорії 16 жовтня, на тлі чуток про те, що в цьому замішані російські хакери.

Нова потужна атака, яку влада визнала більш інтенсивною, ніж у жовтні, почалася 15 лютого і досягла максимуму на наступний день, та тривали і в наступні вихідні, стверджує чорногорська влада.

Уряд поінформував, що Чорногорія співпрацює з колегами з країн-партнерів з виявлення та ідентифікації нападників.

"Той факт, що нова атака була спрямована на уряд і інші портали державних органів, а також деякі чорногорські ЗМІ, як це було зроблено і в день виборів у жовтні, викликає підозру про мотиви. Мета полягала в тому, щоб відключити обмін інформацією з чорногорською та міжнародною громадськістю", - зазначається в урядовій заяві.

Нагадаємо, що 2016 року Чорногорія опинилася за крок до державного перевороту, в якому спочатку ЗМІ, а потім і спеціальний державний прокурор звинуватили Росію. А прем'єр-міністр цієї країни звернувся до Росії із закликом "тримати руки подалі від нашої країни".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme