У Захарченка придумали, як назвуть віджатий в Ахметова бізнес

Терористи "ДНР" заявили про намір оголосити про створення "державного холдингу "Метенерго", до якого увійдуть "націоналізовані" підприємства Ріната Ахметова

Як передає Depo.Донбас, про це на своїй сторінці у Facebook повідомив політолог та прихильник "республік" Роман Манекін.

За його словами, до "холдингу" мають увійти 18 підприємств, які нині є власністю українських олігархів з групи Ріната Ахметова.

"Йдеться про Єнакіївський меткомбінат, включаючи Макіївську філію ЄМЗ, Єнакіївський коксохім, Харцизький трубний, Докучаєвський флюсо-доломітний комбінат, Комсомольське рудоуправління, що об'єднує понад 100 підприємств, Краснодонвугілля, Ровеньки-, Свердловантрацит, шахту "Комсомолець Донбасу", Зуївську ТЕС, Донецькобленерго. Донецькі метзаводи, Макіївський і Ясинуватський коксохіми, меткомбінати і коксохім у Алчевську", - написав він.

Манєкін прогнозує, що "прибутковість державного холдингу "Метенерго" планується в обсягах 1,4 мільярда доларів на рік".

Також повідомляється, окупантами заплановано створити "Торговий дім при Міненерго Росії, який "буде займатися поставками з Росії необхідної сировини, фінансуванням добудови інфраструктури, сприянням експансії донецьких підприємств на російські ринки сировини і збуту".

"Поки ж оголошено про відправку у відпустку до 9 000 робочих ЄМЗ і "Краснодонвугілля" (це - близько 100 шахт). Загалом, як і прогнозувалося, весна в Донбасі буде "веселою"!", - написав Манєкін.

Як повідомлялося раніше, Єнакіївський металургійний завод (Донецька область) і ПАТ "Краснодонвугілля" (Луганська область), що входять до групи "Метінвест" і розміщені на окупованій території, зупиняють виробництво через військові дії і блокаду залізничного сполучення в зоні АТО.

Також повідомлялося, що 13 лютого Алчевський меткомбінат (ИСД) зупинив роботу через блокаду залізниці, а 16 лютого Маріупольський меткомбінат імені Ілліча скоротив виробництво на 10% з тієї ж причини.

Нагадаємо, що з 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

За даними "Укрзалізниці", станом на 15 лютого через блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а галузь зазнала 53,5 млн грн збитків.

У той же час на Росії вирішили безпосередньо поставляти "ДНР" та "ЛНР" коксівне вугілля, що широко використовується в металургії.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme