UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Великій Британії ухвалили аналог "акту Магнітського"

Палата громад парламенту Великобританії схвалила поправки до законопроекту, які розширюють повноваження уряду по боротьбі з порушниками прав людини і аналогічні "акту Магнітського", що діє в США

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Lenta.ru.

Поправки до законопроекту, авторами яких стали 50 парламентарів з восьми політичних партій, дозволяє уряду блокувати активи тих власників нерухомості у Великій Британії, хто порушує права людини в будь-якій країні світу. Якщо вина власника буде доведена, проти нього можуть ввести економічні санкції і заборонити в'їзд до Сполученого Королівства.

У разі затвердження законопроекту палатою лордів Велика Британія стане третьою країною в світі, яка використала ім'я Магнітського для розробки і запровадження санкцій.

Нагадаємо, що, крім США, подібний закон також діє з 2016 року в Естонії. Крім того, аналогічні законопроекти розглядаються в парламентах ЄС і Канади.

Прийнятий у 2012 році в США "акт Магнітського" вводить персональні санкції щодо декількох десятків росіян. Документ названий за прізвищем юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського, який помер у московському СІЗО "Матросская тишина" в 2009-му, і спрямований проти осіб, підозрюваних в причетності до його смерті.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme