У Харкові судили велосипедиста, який побив водія Lexus

Сварка між чоловіками виникла після ДТП

Як передає Depo.Харків вирок чоловікові 16 лютого ухвалив Комінтернівський районний суд м. Харкова.

Суд встановив, що 28 березня 2015 року близько 18:40 на перехресті вулиць Молочної та Богдана Хмельницького чоловік вчинив сварку з водієм автомобіля Lexus через ДТП без значних наслідків та через те, що водій авто намагався його сфотографувати. Під час сварки порушник наніс автомобілісту один удар ногою у грудну клітину, після чого викрутив тому палець та наніс ще один удар ногою по коліну. Таким чином водій авто отримав легкі тілесні ушкодження.

Після цього чоловік підбіг до автомобіля, застрибнув на капот, пробіг по ньому, через що машина отримала пошкодження, та зігнув антену. Сума завданих такими діями збитків склала понад 3,4 тис. грн.

На суді обвинувачений провину не визнав та заявив, що у той день він їхав на велосипеді в напрямку вулиці Богдана Хмельницького. В районі перехрестя з вулицею Молочною він зіткнувся з автомобілем Lexus, через що транспортні засоби запинилися на трамвайних коліях та переговорили дорогу.

Після цього, за словами підсудного, водій автомобіля вийшов з машини та почав лаятися в його бік, намагався вдарити, через що і виник конфлікт. Через деякий час водій авто начебто почав його бити, а він у свою чергу заліз на машину, втікаючи від нього.

При цьому допитані на суді свідки показали, що бійку все ж почав велосипедист та удари наносив саме він.

Суд визнав велосипедиста винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді двох років обмеження волі з іспитовим терміном в два роки.

Крім того, він повинен сплатити потерпілому майже 9 тис. грн матеріальної та моральної компенсації.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme