У Баварії хочуть заборонити паранджу

У Баварії заявили про плани заборонити носити одяг, який повністю закриває обличчя, у державних установах, школах, університетах і за кермом автомобіля

Про це сказав міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Геррманн, повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC.

"Спілкування відбувається не тільки за допомогою мови, але і за допомогою зовнішнього вигляду, мімікою і жестами", - сказав він.

У вівторок, 21 лютого, був представлений проект закону про заборону носіння мусульманського одягу - нікабу (вуаль, що закриває обличчя, з вузьким прорізом для очей) і паранджі (вуаль, що закриває все тіло і обличчя) - у державних установах, а також громадських місцях, наприклад при роботі з поліцією і на виборчих дільницях.

Геррманн наголосив, що спілкування є "основою нашої взаємодії один з одним, і це основа нашого вільного і демократичного суспільства".

"Звичай приховувати обличчя суперечить німецькій культурі спілкування", - додав він.

Нагадаємо, що у грудні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що паранджа і нікаб повинні бути заборонені скрізь, де це дозволяє закон.

Партія ХДС, яку очолює Меркель, має намір домогтися часткової заборони на носіння паранджі і нікаба - в тому числі, в судах, при проходженні поліцейського контролю і в транспорті.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme