Суд арештував гроші Януковича

Суд арештував 312,5 млн грн на рахунках у Міжнародному Інвестиційному банку" президента Петра Порошенка, які надійшли із Всеукраїнського банку розвитку сина екс-президента - Олександра Януковича

Про це свідчить опублікована 21 лютого ухвала Печерського суду від 25 січня, передає Depo.ua з посиланням на "Українську правду".

У рішенні, ухваленому за клопотанням Генпрокуратури, зазначається, що за даними Держфінмоніторингу, 10 січня службові особи "Всеукраїнського банку розвитку", власником якого до ліквідації був Олександр Янукович, перерахували 312,5 млн грн у "Міжнародний Інвестиційний Банк", основним власником якого є президент Петро Порошенко.

Кошти розміщені в МІБ на рахунках Топалова А.Ю., Костілова О.В., Ротань А.Б., які працювали у ВБР.

Аналогічно 8 лютого арештували рахунок в "Альфа Банку", відкритий на ім'я Яшара Ходжаєва. За даними Держфінмоніторингу, на рахунки Ходжаєва надходили гроші з "Всеукраїнського банку розвитку", але суми не уточнюються.

ГПУ вважає фактичним власником коштів сина екс-президента Олександра Януковича.

Нагадаємо, що Державна служба фінансового моніторингу через суд припинила спробу виведення з неплатоспроможного Банку ВБР, що належить сину екс-президента України Віктора Януковича Олександру, понад 100 млн грн. Оборудку хотіли провернути через банк "Глобус".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme