UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Сенат Польщі відмовився виключити "український націоналізм" із законопроекту

Польщі на засіданні трьох комісій верхньої палати парламенту сенатори від правлячої партії Право і Справедливість проголосували проти відкликання з Сейму законопроекту про заборону пропаганди тоталітарних символів, зокрема, "українського націоналізму"

Законопроект, в якому до списку тоталітарних символів відносяться "литовський і український націоналізм, прусський, російський і німецький мілітаризм", буде винесено на загальне обговорення в Сеймі Польщі, повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Чи буде законопроект відкинутий після втручання посла України в Польщі? Приймаємо ми тут рішення і приймаємо закони суверенно, або як колись під тиском інших столиць? Колись була Москва, потім Берлін, а тепер Київ?" – заявив сенатор ПіС Єжи Червінський.

Нагадаємо, що в грудні 2016 року Сейм Польщі скасував розгляд законопроекту, яким пропонувалося прирівняти український націоналізм до "інших тоталітарних режимів". Таку гнучкість Варшава проявила після переговорів з послом України в Польщі Андрієм Дещицею.

Відносини Києва та Варшави можна віднести до дружніх. Польща вважається одним з адвокатів України в Європейському Союзі. У разі прийняття цього законопроекту, відносини між Україною і Польщею можуть погіршитися.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme