СБУ запобігла теракту військового на Майдані Незалежності

Військова контррозвідка СБУ спільно з Військовою прокуратурою запобігла теракту під час мирних акцій на Майдані Незалежності у Києві

СБУ запобігла теракту військового на Май…

Про це повідомив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук на брифінгу, передає Depo.ua.

"Спецслужба викрили одесита – військовослужбовця контрактника, який наполегливо вишукував можливість придбати значну кількість зброї. У результаті він оплатив та отримав 12 автоматів Калашникова та снайперську гвинтівку Драгунова. Хоча його плани щодо зброї були більш грандіозними – він мав намір закуповувати зброю десятками одиниць. Автомати та гвинтівки зловмисник планував переправити до Києва для застосування під час масових заходів у період з 20 до 22 лютого", - розповів Ткачук.

За даними СБУ, він був затриманий оперативниками військової контррозвідки під час контрольованої закупівлі зброї.

"Особа зловмисника дуже цікава. Він є прихильником ультраправого фанатського руху, пропагує ідеї панславізму. Крім того, контрактник, за оперативними даними та зі своїх слів, підтримує ідеологію створення фейкових псевдодержавних утворень", - сказав керівник апарату СБУ.

"Всі дії та наміри злочинця перебували під повним контролем військових контррозвідників та ретельно документувалися. Його забаганки не обмежувалися автоматами. Зловмисник хотів також придбати безшумні снайперські гвинтівки та великокаліберні кулемети російського виробництва. Злочинець особливо наголошував на тому, що зброя має бути у нього максимум до 20 лютого. Під час купівлі автоматів затриманий хотів розрахуватися не лише готівкою, але й наркотиками", - повідомив він.

Слідчі дії тривають. Також СБУ розглядає можливий проросійській слід у підготовці цього злочину.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme