Росія прагне наростити плацдарм у Придністров'ї, щоб атакувати Україну, - Марчук

Щоб наростити плацдарм в Придністров'ї для атаки на Україну, РФ потрібно порушувати український кордон

Про це заявив представник України в групі з питань безпеки в мінській ТКГ Євген Марчук, передає Depo.ua з посиланням на "112 Україна".

"Ми знаємо, що там (Придністров'я, - ред.) плацдарм завжди підтримується Росією в такому стані, що там завжди може статися нарощування. Але, що б збільшити цей плацдарм, неминуче доведеться вторгатися на територію України, щоб зайти на Придністров'я, навіть з боку Чорного моря, все одно треба порушувати український кордон", - заявив Євген Марчук.

"З іншого боку, я думаю, це пов'язано з наступним. Як ми знаємо, Росія дуже серйозно працювала над тим, щоб виграш президента Трампа повернути на свою користь. І Трамп під час кампанії робив багато заяв, які нас напружували. Зараз логіка поведінки США у світі є такою, яку Трамп не може порушити. Були великі надії, що росіянам вдасться домовитися з новою адміністрацією Трампа і з ним самим, і вони практично провалилися", - зазначив Марчук.

Також він висловив припущення про те, Путін і його команда опинилися в несподіваній ситуації.

На думку Марчука, Росія заявила про себе, як про світового гравця, і в даному випадку хоче продемонструвати, що вона, незважаючи на те, що на даному етапі нічого не вийшло з адміністрацією Трампа, все одно покаже, що вона світовий гравець і з нею повинні рахуватися.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme