Річниця Революції Гідності в Харкові: У місті посилена охорона

У Харкові пройде мітинг з нагоди розгону сепаратистського з'їзду 22 лютого 2014 року

Річниця Революції Гідності в Харкові: У…

Як передає кореспондент Depo.Харків, захід відбудеться біля Палацу спорту в Харкові, де цього дня 2014 року під керівництвом тодішнього голови Харківської ОДА Михайла Добкіна проходив з'їзд депутатів південно-східних областей України та Криму.

Початок мітингу запланований на 12:30. Крім цього, учасники заходу вшанують пам'ять загиблих під час теракту 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові.

На місці, де будуть проходити масові заходи, посилена охорона громадського порядку. Вздовж усього проспекту Петра Григоренка вишукувані бійці Нацгвардії та працівники поліції. Прилеглу територію також охороняють працівники патрульної поліції. До Палацу спорту прибув спецтранспорт Нацгвардії, а також автозаки.

Довідка Depo.Харків. У Харкові 22 лютого 2014 року відбувся так званий "з´їзд депутатів усіх рівнів" південно-східних областей, Севастополя та Автономної республіки Крим.

Присутні депутати ухвалили резолюцію, в якій оголосили, що південно-східні області України, а також Автономна Республіка Крим та місто Севастополь "готові узяти на себе всю повноту влади до забезпечення конституційного порядку в Києві".

Після цього проти тодішнього губернатора Харківської області Михайла Добкіна та мера Харкова Геннадія Кернеса через їхні сепаратистські заяви СБУ порушила кримінальні справи.

22 лютого 2015 року в Харкові під час траурної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні та загиблим на Донеччині, біля Палацу спорту на проспекті Петра Григоренка (тоді – проспект Маршала Жукова) стався теракт, внаслідок якого загинули четверо людей та дев'ятеро отримали поранення.

Чотири дні потому СБУ заявила про затримання за підозрою у скоєнні теракту трьох чоловіків. Згідно до офіційного повідомлення Фрунзенського райсуду, підозрювані - Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький та Сергій Башликов. За даними силовиків, чоловіків завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, а за вчинення теракту повинні були отримати 10 тис. дол.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme