UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Після викриття СБУ проросійський законопроект Балицького зняли з розгляду

Мовний законопроект нардепа від "Опозиційного блоку" Євгена Балицького був знятий з розгляду у Верховній Раді вчора, 21 лютого

Після викриття СБУ проросійський законоп…

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на сайт ВР.

Зняття законопроекту "Про забезпечення державної підтримки заходів з розвитку, популяризації та захисту російської мови, інших мов національних меншин в Україні" співпало з гучними заявами голови СБУ Василя Грицака.

Очільник спецслужби оприлюднив аудіозапис розмов групи осіб, які за вказівками з РФ здійснювали системні заходи з дестабілізації ситуації в Україні. На оприлюдненому запису, зокрема, обговорюється організація подання замовного законопроекту про забезпечення державної підтримки заходів, розвитку та популяризації російської мови в Україні.

Прізвище нардепа Балицького не звучить, однак саме цей політик подав такий законопроект. Його було зареєстровано у ВР 26 грудня. Окрім цього, напередодні Нового року Євген Балицький оприлюднив відеоролик на підтримку проекту, який широко тиражували російські і проросійські ЗМІ.

Варто зазначити, що згідно з оприлюдненими СБУ записами, депутати, що залучалися до підтримки дестабілізаційних заходів, отримували через посередників гроші від російських кураторів.

Нагадаємо, вчора, 21 лютого, стало відомо, що журналіст із Запоріжжя виявився агентом Москви, а проект "Соціальне Запоріжжя" фінансувала Росія.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme