Наїлися: У Києві подорожчав хліб

У столичних магазинах подорожчав хліб

Наїлися: У Києві подорожчав хліб…

Ціна зросла на 10-15% ще 20 лютого, повідомляє Depo.Київ з посиланням на Сегодня.

Нині за буханець "Українського" беруть уже 11,6 гривні, хоч донедавна він коштував 10,6 гривні.

У ПАТ "Київхліб" наголосили, що причиною подорожчання, зокрема, стало підняття ціни на енергоносії.

"Головна причина подорожчання – підвищення вартості енергоресурсів. Крім того, зросла ціна на муку, яка у собівартості хліба займає близько 40%. Тільки за грудень-січень житня мука подорожчала на 21%, а пшенична – на 15%", - сказав голова правління ПАТ "Київхліб" Володимир Череда.

Водночас він підкреслив, що у 150 фірмових магазинах "Київхліба", відповідно до інвестдовору з КМДА, до кінця року ціна на соціальний хліб не зміниться.

Тут до 31 грудня хліб "Український" коштуватиме 5,25 гривні, "Пшеничний" – 4,05 гривні та батон – 4,15 гривні.

Додамо, у січні поточного року Depo.Київ писав про те, що батон здорожчав одразу на гривню й коштує відтепер 7 гривень 50 копійок. Так, виробники раніше анонсували, що з кінця січня 2017 року хлібобулочні вироби, залежно від регіону та сорту, подорожчають на 15-20%.

З початку року пшеничний хліб подорожчав на 1% (або на 0,11 гривень) до 11 грн/кг, житній хліб - на 1,8% (або на 20 копійок) до 10,8 грн/кг.

Нагадаємо, восени 2016 року стало відомо, що соціальні ціни на хліб у фірмових кіосках "Київхліба" залишатимуться незмінними до кінця чинності інвестиційної угоди.

Тобто ціни повинні залишатися сталими ще до кінця 2017 року.

"У нас діє цей договір. Він продовжує діяти. Приблизно 2,5 року діє інвестиційна угода, і ціна хліба в цих кіосках підніматися не буде. Ціна залишиться такою, яка є на сьогодні", – запевнив тоді заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Так, "Київхліб" виграв конкурс і підписав угоду з міською владою щодо встановлення в столиці 200 кіосків із продажу соціальних сортів хліба. Щоправда, на сайті підприємства вказано, що таких кіосків нині – 139. Роздрібні ціни у фірмових кіосках "заморозили" на три роки на такому рівні: батон звичайний 0,5 кг – 4,15 грн, хліб подовий "Пшеничний" 0,65 кг – 4,05 грн, український хліб новий подовий 0,95 кг – 5,25 грн.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme