UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Сумщині хочуть "пощипати" "Укрнафту"

В Сумській облраді просять президента та Кабмін змусити підприємство ділитись з областю

На Сумщині хочуть "пощипати" "Укрнафту"…

Депутати Сумської обласної ради мають намір звернутись до керівництва держави щодо діяльності НГВУ "Охтирканафтогаз" ПАТ "Укрнафта", повідомляє Depo.Суми з посиланням на проект рішення ради.

Автори звернення зазначають, що, окрім завдання шкоди місцевій екології, підприємство також не доплачує у бюджет і не бере участі у соціально-економічному розвитку області.

Лише з початку 2017 року на території Охтирського району Сумської області сталося поспіль 3 аварійні ситуації через розгерметизацію нафтозбірного колектору. Загальна площа забруднених земель складає 11142,75 м2, на суму обрахованих збитків 313 069 грн, зазначається у проекті звернення.

"Окрім того, підприємство не лише забруднює землі Сумщини, а й є одним із найбільших боржників до бюджетів усіх рівнів. Станом на 15.02.2017 заборгованість підприємства до зведеного бюджету України по податках і зборах складає 5 433 463 168,29 грн., сплачено лише 42 507 847,66 грн. Протягом останніх років ПАТ "Укрнафта" не бере участі у соціально-економічному розвитку області, у зв'язку з чим виникають проблеми при розгляді обласною радою клопотань про надання надр у користування підприємствам нафтогазовидобувної галузі, - йдеться у документі.

Депутати проситимутькерівництво держави ініціювати внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині встановлення відповідальності суб'єктів господарювання за неповідомлення та несвоєчасне повідомлення про настання аварійної ситуації чи аварії; сприяти прискоренню прийняття законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель" № 4355; ініціювати зняття мораторію на проведення планових та позапланових перевірок, який уведений Законом України "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" від 3 листопада 2016 року № 1728-VIII.

Також депутати проситимуть, аби прийнятий ВР Закон України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату", набрав чинності якомога раніше, а не з 1 січня 2018 року, як це встановлено законодавцем.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme