На Дніпропетровщині власникам знищених через африканську чуму свиней виплатили компенсацію

Власники не хотіли віддавати свиней, бо не вірили, що їм компенсують збитки

Про це повідомляє "Мост-Днепр", передає Depo.Дніпро.

За словами начальника ГУ Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у Дніпропетровській області Андрія Кондратьєва, трьом власникам знищених через африканську чуму свиней виплатили компенсацію в розмірі 11,5 тис. грн.

"В с. Новопілля Криворізького району було вилучено і знищено дев'ять голів свиней вагою 453 кг в трьох домогосподарствах. Відповідним рішенням сесії власникам вилучених і знищених свиней повернута їх вартість в розмірі 11,5 тис. грн з розрахунку 25,43 грн./кг живої ваги. Це ринкова вартість", - повідомив Андрій Кондратьєв.

Вилучення свиней проходило дуже складно, тому що люди не вірили, що вартість збитку їм компенсують.

"У нас немає іншого виходу, крім як робити такі жорсткі заходи. Вакцини проти африканської чуми не існує в усьому світі. Ця хвороба дуже заразна і летальна для свиней. Єдиний спосіб боротьби - це знищення поголів'я з подальшим спалюванням трупів", - зазначив Андрій Кондратьєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Дніпропетровщині поліція встановила карантинні кордони через епідемію чуми свиней в інших районах. На Дніпропетровщині стала відома кількість знищених через африканську чуму свиней.У Нікополі через карантин "вимерли" усі ринки. Це призвело до бунту місцевих підприємців. У Нікополі після бунту підприємців дозволили торгувати на ринках яйцями і молоком. У Кривому Розі також ввели заборону на продаж свинини.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme