UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Марчук: Визнанням "паспортів" "Л-ДНР" Росія провокує Україну вийти з мінських угод

Визнанням документів "ЛДНР" Росія провокує Україну вийти з мінських угод

Марчук: Визнанням "паспортів" "Л-ДНР" Ро…

Як передає Depo.Донбас з посиланням на "112 Україна", про це повідомив представник України в групі з питань безпеки в мінській ТКГ Євген Марчук.

"З одного боку, Росія, вводячи указ президента, заявляє, що вона визнає документи ОРДО і ОРЛО, практично провокує Україну, і українські політики клюнули на це, що тим самим Росія виходить з мінського переговорного процесу. Але вона про це не заявляє, вона провокує нас, щоб Україна вийшла з переговорного процесу, звинувативши потім Україну в цьому. Це означає, що всі санкції і інше скасовується, і на передову сходиться те, що знаходиться в 30 км від лінії зіткнення", - каже Марчук.

Крім цього Марчук вважає, що небезпека широкомасштабного вторгнення з боку Росії існує.

"Нам слід очікувати в найближчі часи асиметричних важких ходів проти України у військовій сфері, економічній, зовнішньополітичній", - сказав він.

Однак Марчук запевняє, що найближчим часом Росія на це не піде.

"Звичайно, паніки ніякої не може бути. Я думаю, що Росія не ризикне найближчим часом піти на широкоформатні наступальні операції. Тому що тоді не треба нікому нічого доводити. Путін хоче грати роль посередника, який хоче вирішити ситуацію", - зазначив він.

Нагадаємо, 18 лютого Путін своїм указом визнав документи і авто номери, видані в "Л-ДНР".

Цей гучний крок Кремля вже засудили президент України Петро Порошенко, секретар РНБО Олександр Турчинов, глава МЗС Павло Клімкін, а також США і Франція.

У Євросоюзі наголосили, що не збирається визнавати "паспорти" "Л-ДНР".

2 лютого у ЗМІ повідомлялося, що на Росії де-факто визнали "паспорти ДНР" та "ЛНР". Однак вже 3 лютого Пєсков заявив, що Росія не визнавала на офіційному рівні "паспорти" невизнаних республік "ДНР" та "ЛНР".

Як повідомлялось раніше, Білорусь планує впускати жителів так званих "Л-ДНР" вибірково.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme