UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Корінна закарпатка знімає мультик для Джолі

Режисер та сценарист Аніта Дорон, родом із Берегова, є автором сценарію повнометражного мультфільму "The Breadwinner", продюсером якого є Анджеліна Джолі

Корінна закарпатка знімає мультик для Дж…

Аніта Дорон народилася у Берегові, на Закарпатті, пише Depo.Закарпаття з посиланням на Varosh.

"Місто, де я народилася має 3 різні офіційні назви – угорською, українською та російською мовами. Там було 8 шкіл, 3 фабрики і одна гора. А також штучна річка під назвою "Верке" (що значить "Кривава") – через кров робітників, які викопували її. У моєму дитинстві в цій річці вже ніхто не міг плавати, як раніше, оскільки вона була отруєна відходами.

Я вирішила зняти фільм про забруднення річки та взяти інтерв'ю у людей, які пам'ятали її ще чистою. Однак ніхто не хотів говорити з нами, можливо за винятком кількох п'яниць. А одного разу нас з батьком викликали до кабінету заступника мера. Я взяла камеру, адже сподівалася, що буде шанс взяти інтерв'ю у представника влади і розпитати про ситуацію з річкою. Але замість цього нам сказали, що якщо ми не припинимо нашу "таємну зйомку", то моїх батьків звільнять з роботи. Тоді вже я зрозуміла, якою потужною силою є кіно", – розповідає Аніта.

Нині вона мешкає у Канаді і є режисером, сценаристом, продюсером, оператором, автором сценаріїв багатьох фільмів. Серед них фільм "The Lesser Blessed" (2012) за романом канадського письменника Річарда Ван Кемпа, що отримав найвищі нагороди на кінофестивалях у Канаді. Є також автором інших стрічок "The End of Silence" (2006), "Europa", "East" (2010) тощо.

Зараз працює над повнометражним мультфільмом "The Breadwinner" ("Годувальниця"), до якого вдалося залучити в якості продюсера акторку Анджеліну Джолі.

Сценарій фільму заснований на книзі канадської письменниці Дебори Елліс. Фільм розповідатиме про життя дівчинки на ім'я Парван, яка живе під режимом талібів в Афганістані, і змушена видавати себе за хлопця, аби допомагати родині у той час, коли її батька несправедливо ув'язнили.

Фільм має вийти на екрани у серпні 2017 року.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme