Командира спецназу столичної поліції підозрюють у привласненні шести мільйонів премій

Прокуратура підозрює командира полку поліції особливого призначення № 2 Головного управління Нацполіції у Києві та ще кількох працівників поліції у привласненні 6 мільйонів гривень бюджетних коштів

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на ухвалу Дніпровського райсуду Києва від 14 лютого.

За даними слідства, з початку 2016 по лютий 2017 року особовому складу ППОП № 2 нарахували 12,4 мільйона гривень, однак фактично виплачено готівкою лише приблизно 6 мільйонів гривень.

Слідство встановило, що командир ППОП № 2, його заступник, головний бухгалтер ГУНП у Києві, головний спеціаліст відділу організації оплати праці управління фінзабезпечення та бухгалтерського обліку поліції Києва, голова профспілкового комітету первинної профспілкової організації атестованих працівників ППОП № 2 привласнили приблизно 6 мільйонів гривень.

Вони розробили та реалізували злочинну схему, яка передбачала нарахування окремим працівникам полку ППОП № 2 (в матеріалах справи їх назвали "довіреними особами") гроші для виплати премій та видачу особовому складу лише половини нарахованої суми.

Таким чином, на думку слідства, державному бюджету завдано шкоду на 6 мільйонів гривень, пишуть "Наші гроші".

Суд задовольнив клопотання прокуратури Києва, яка розслідує кримінальне провадження № 42016100000001135 від 18.11.2016, та відсторонив полковника поліції від посади командира ППОП №2, якого було затримано 10 лютого, на два місяці до 11 квітня.

У рамках цього кримінального провадження також арештована бухгалтерська документація за 2016-2017 роки.

На сайті Національної поліції вказано, що командиром полку ППОП № 2 є Ігор Післярюк. На цю посаду його було призначено у квітні 2016 року. Післярюк очолював цей полк і раніше, коли він називався міліцейським.

У своїй декларації за 2015 рік Післярюк вказав, що отримав 178 тисяч гривень зарплатні та 200 гривень премії. Він володіє двома квартирами (59 та 28 кв м), його дружина Світлана має дві земельні ділянки по 0,06 га та дачний будинок на 38 кв м.

На Післярюка записана автівка "Тойота Корола" 2007 року випуску, на дружину – "Шкода Октавія" 2001 р.в.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme