КНДР вимагає відпустити підозрюваних у вбивстві Кім Чен Нама

Посольство Північної Кореї в Малайзії закликало звільнити затриманих у справі про вбивство Кім Чен Нама, зведеного брата лідера КНДР Кім Чен Ина

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

У повідомленні посольства йдеться, що їх "заарештували безпідставно". Йдеться про жінок з документами В'єтнаму і Індонезії, а також громадянина КНДР.

Кореспондент The Straits Times Трінна Льон виклала в твіттері заяву посольства КНДР. У ній наголошується, що за десять днів, протягом яких ведеться розслідування, малайзійська поліція не знайшла доказів проти заарештованих. При цьому в документі нічого не говориться про четвертого затриманого, поданого Малайзії.

Нагадаємо, 14 лютого ЗМІ повідомили про вбивство Кім Чен Нама в аеропорту Малайзії. Згодом поліція країни підтвердила смерть брата північнокорейського лідера. Згодом з'явилося дві версії вбивства - отруйними голками або отруйною хустиною, яку Кім Чен Наму накинули на голову.

Малайзія пообіцяла передати тіло Кім Чен Нама посольству КНДР, але згодом висунула умову.

Південнокорейська розвідка з'ясувала, що лідер КНДР п'ять років полював на брата. Згодом ЗМІ повідомили, що Кім Чен Нама вбили шість людей через спадок, який той отримав від свого батька, минулого лідера Північної Кореї Кім Чен Іра.

15 лютого повідомлялося, що розтин тіла Кім Чен Нама не дав ніяких результатів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme