Голова ОБСЄ вимагає відвести важке озброєння від лінії зіткнення на Донбасі

Важке озброєння на Донбасі необхідно відвести від лінії зіткнення

Про це під час засідання Ради безпеки ООН заявив чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц, передає Depo.ua.

"Рівень насильства, який ми бачили декілька тижнів тому, є неприйнятним. Як і раніше, життєво важливо, щоб усі сторони повністю виконали Мінські угоди та суворо дотримувалися режиму припинення вогню, до чого вони неодноразово зобов'язувалися", - заявив Курц.

Він відзначив роль ОБСЄ та Тристоронньої контактної групи, які продемонстрували важливу роль у посередництві на переговорах щодо досягнення угоди про припинення вогню.

Також Курц наголосив, що СММ ОБСЄ допомогла запобігти погіршенню ситуації завдяки спостереженню та звітуванню про ситуацію на Донбасі, а також сприяла у відновленні критичної інфраструктури, в тому числі об'єктів електро- та водопостачання.

"Ми тепер повинні підтримати СММ для повного виконання її мандату. Ми хочемо збільшити кількість спостерігачів на місцях, покращити технічне спорядження для спостереження та збільшити робочі години вздовж лінії зіткнення. Ми продовжимо працювати, щоб здійснювати реальні кроки на шляху до повного виконання Мінських угод. Сили потрібно розвести, важке озброєння повинно бути виведеним", - наголосив Курц.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme