Чим жертвують українці заради кар'єри

Українці жертвують родиною, відпочинком, спілкуванням з друзями і душевним спокоєм заради кар'єри

Чим жертвують українці заради кар'є…

В результаті опитування, проведеного в січні 2017 року Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.уа, з'ясувалося, що 58% українцям доводилося жертвувати сім'єю заради кар'єри, а 23% вдається гармонійно поєднувати роботу й особисте життя, пише Depo.Полтава з посиланням на Львівський портал.

Троє із п'яти респондентів зазначили, що, на жаль, у них не виходить безконфліктно поєднувати час для сім'ї та друзів із часом, який необхідно приділяти виконанню професійних обов'язків. Майже чверть опитаних стверджують, що їм вдається органічно поєднувати роботу й особисте життя. І всього четверо зі ста зазначили, що їм довелося відмовитися від кар'єри заради того, щоб більше часу приділяти потребам рідних.

Згідно з даними опитування, дещо менше половини респондентів зазначили, що через роботу їм доводиться менше часу приділяти сім'ї. Частіше це осмислений вибір, і його головним мотивом є високий заробіток. Водночас майже третина опитаних зазначили, що дійсно багато часу приділяють роботі, кар'єрному зростанню, але були б не проти стільки ж часу приділяти собі, своїй сім'ї, реалізації власних бажань. І лише 7% пріоритет роботи пояснили захопленістю роботою й цікавістю до неї.

На запитання про те, чим передусім доводиться жертвувати заради досягнення кар'єрних амбіцій, понад половина опитаних зазначили, що обмежують час на відпочинок і жертвують своїм душевним спокоєм. Половина офісних співробітників вказали, що через роботу менше часу приділяють своєму здоров'ю і хобі. Сім'єю та сімейними обов'язками заради кар'єрних амбіцій жертвують дещо менше половини респондентів. А для третини опитаних кар'єрні пріоритети створюють дефіцит часу на спілкування з друзями.

В опитуванні взяли участь 805 респондентів із різних регіонів України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme