Білорусь вибірково впускатиме мешканців ОРДЛО

Білорусь планує впускати жителів так званих "Л-ДНР" вибірково

Про це заявив голова управління інформації Міністерства внутрішніх справ Білорусі Костянтин Шалькевич, передає Depo.ua з посиланням на ВВС.

Він підкреслив, що "ДНР" і "ЛНР" є невизнаними територіальними утвореннями, в зв'язку з чим документи, видані відповідними їх органами, також є недійсними на території Білорусі.

При цьому Шалькевич зазначив, що більшість людей, які приїжджають у країну з такими документами, підпадають під президентський указ від серпня 2014 року "Про перебування громадян України в Республіці Білорусь". Зокрема, цей закон звільняє переселенців від надання деяких документів, необхідних для влаштування в школу дітей і одержання допомоги, якщо ці документи "не можуть бути надані з об'єктивних причин".

Таким чином, підсумував Шалькевич, при в'їзді в Білорусь з території Росії людей з документами "ДНР" і "ЛНР" спочатку проводиться ідентифікація особи, а потім, "в індивідуальному порядку, залежно від життєвої ситуації", приймається рішення про допуск на територію країни.

Нагадаємо, 21 лютого офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський заявив, що визнання РФ документів ОРДЛО не вносить жодних коректив в роботу білоруського відомства: в'їхати до Білорусі за такими документами, як і раніше буде неможливо.

Як відомо, 18 лютого президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання документів, які видаються на територіях окупованого Донбасу.

Цей гучний крок Кремля вже засудили президент України Петро Порошенко, секретар РНБО Олександр Турчинов, глава МЗС Павло Клімкін, а також США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme