Авдіївка підтвердила небажання Росії виконувати "Мінськ", - Єльченко

Росія відмовляється виконувати Мінські угоди, а вибори на Донбасі можуть стати реальністю лише після безпекового комплексу заходів

Про це заявив на брифінгу в Радбезі ООН, присвяченому австрійському голосуванню в ОБСЄ, представник України Володимир Єльченко, повідомляє Depo.ua.

"Триваюча агресія Росії проти України та її негативні наслідки залишаються одними з основних загроз європейській безпеці, - зазначив Єльченко.

"Військова атака Росії на Авдіївку підтвердила стійке небажання Москви виконувати свої зобов'язання за Мінськими домовленостями. Місцеві вибори на Донбасі як ключовий елемент політичного врегулювання можливі лише після реалізації безпекового комплексу заходів", - упевнений дипломат.

Також Єльченко закликав ОБСЄ приділити посилену увагу ситуації з правами людини в окупованому Криму, де Росія проводить небувалі репресії.

Також представник України при ООН привітав включення питання врегулювання інспірованого Росією конфлікту в Україні до пріоритетів австрійського головування в ОБСЄ.

Нагадаємо, що сьогодні голова ОБСЄ заявив про необхідність відвести важке озброєння від лінії зіткнення на Донбасі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme