UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Антимонопольники вимагають у газопостачальних компаній контролювати якість газу

При виявленні фактів низької калорійності газу, постачальники мають перерахувати його ціну

Антимонопольники вимагають у газопостача…

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало ТОВ "Хмельницькгаз збут" та ДП "Шепетівкагаз" забезпечити постійну перевірку якісних показників газу. Якщо ж газ виявиться неякісний, то постачальники мають перерахувати і зменшити оплату спживачам, повідомляє Depo.Хмельницький.

Наприкінці 2016 року – початку 2017 року до Відділення надійшла низка звернень громадян щодо погіршення якості природного газу.

"Багато мешканців нашого краю стверджують, що опалюють безперестанку свої помешкання, але бажаної тепловіддачі так і не отримують, інші нарікають на те, що їм значно більше часу доводиться витрачати на приготування їжі. При цьому газові лічильники враховують лише об'єм, а не якість газу, - каже голова відділення Віталй Олуйко.

Своїми силами перевірити якість споживаного газу, щоб виставити претензії постачальнику, споживач не може. В Україні відсутні у достатній кількості прилади, які дають можливість виміряти якість газу (хроматографи). Тобто споживачі фактично не можуть захистити свої права і перевірити, наскільки якісний газ вони спалюють у своїх конфорках і газових котлах.

"Кожен споживач має право на зменшення розміру плати за газ у разі погіршення якісних показників газу та зниження його тиску. Однак отримати перерахунки за неякісні послуги газопостачання фактично неможливо, через відсутність механізму незалежного контролю за цим - якість газу контролюють лише постачальники," - наголошує Олуйко.

Відтак, відділення рекомендувало ТОВ "Хмельницькгаз збут" та ДП "Шепетівкагаз" забезпечити постійну перевірку якісних показників газу, зокрема, за заявами споживачів, та у разі зниження величини тиску та/або якісних показників газу від нормативних - виплачувати їм додаткову компенсацію.

Читайте також: Сага про газ: Українцям готують нові платіжки

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme