Зняти недоторканність з Савченко неможливо. Це піар і порожні слова, - Пинзеник

У профільному комітеті Ради відреагували на скандальну заяву депутатки

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на LB.

Перший заступник регламентного комітету Ради Павло Пинзеник відреагував на заяву Надії Савченко з проханням зняти з неї депутатську недоторканність.

"Нардеп Савченко не розпоряджається своєю недоторканністю. Вона не може просити про зняття недоторканності і не може від неї відмовитися, це не її власність. Це не передбачено Конституцією і законами України, відповідно до яких повинен діяти нардеп. Ні регламентний комітет, ні Верховна Рада подібних звернень не розглядає і не вирішує. Ця заява не буде виноситися на розгляд, оскільки тут нічого розглядати і про що дискутувати. Це просто піар і порожні слова ", - сказав він.

Нагадаємо, народний депутат Надія Савченко написала заяву, що відмовляється від депутатської недоторканості. А потім заявила, що питання зняття недотрканності не виноситься до зали парламенту, бо це невигідно ні владі, ні опозиції – при тому, що, коли 20 грудня питання внесення цього законопроекту на порядок денний голосувалося в Раді, самої Савченко тоді в парламенті не було.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme