UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запорізький олімпієць пояснив, як "пригрів" російського агента

Відомий запорізький спортсмен, депутат Верховної Ради Денис Силантьєв пояснив, чому за вказівками свого помічника брав участь у режисованому з Росії заході щодо надання Запоріжжю особливого статусу

 

Пояснення Силантьєва з кулуарів Верховної Ради транслював телеканал 112, передає портал Depo.Запоріжжя.

Після гучних заяв голови СБУ Василя Грицака щодо проросійської діяльності помічника Дениса Силантьєва на ім'я Юрій Житомирський, спортсмену прийшлося виправдовуватися перед журналістами.

Силантьєв пояснив, що познайомився з Юрієм Житомирським під час спільної роботи в комітеті депутатського контролю. За словами нардепа, помічником в нього Житомирський став нещодавно. "Помічник місяця три, ми з ним познайомилися, коли він працював у депконтролі. Він мені запропонував себе в якості помічника, в нього було кілька цікавих пропозиції щодо покращення здоров'я нації", - пояснив Силантьєв.

Нардеп також зазначив, що гадки не мав, що його помічник працює ще у двох нардепів (Геннадія Кривошиї та Тетяни Бахтеєвої - ред.), а також не міг уявити, що його ім'я зможуть цинічно використовувати, зокрема, в інтересах Російської федерації.

Свою участь у круглому столі з питань надання особливого статусу Запорізькій області пояснив тим, що помічник анонсував йому цей захід як той, що спрямований на розвиток економіки Запоріжжя. "Я з Запоріжжі, і коли до мене підійшов Житомирський і сказав: "Денисе, ти ж з Запоріжжя, ти ж переймаєшся ним. Зараз проходить круглий стіл саме щодо розвитку економіки Запоріжжя. Ти б не міг зайти на п'ять хвилин". Зайшов, висказав свою думку", - розповів Силантьєв про те, як його залучали до участі у проросійському заході.

При цьому Силантьєв заперечив, що брав у помічника кошти за участь у круглих столах.

Нагадаємо, сьогодні під час брифінгу голова СБУ оприлюднив аудіозаписи, які свідчать про злочинну діяльність групи осіб, що за вказівками з РФ здійснювали системні заходи з дестабілізації ситуації в Україні. Організаторами вказаної групи є керівник ГО "Донбаське земляцтво" Андрій Будяк, очільник секретаріату організації "Депутатське об'єднання з реформування податкового, митного та земельного законодавства України" Г. Ярова (Волобуєва), а також помічник-консультант депутатів Геннадія кривошиї, Дениса Силантьєва і Тетяни Бахтеєвої на ім'я Юрій Житомирський.

Вони домовляються про проведення круглого столу у Раді з питань надання особливого статусу Запорізькій області, проплаченої організації виступів неназваних нардепів на підтримку законопроекту "Про вільну економічну зону" та звернення до громадян РФ, а також організацію подання замовного законопроекту про забезпечення державної підтримки заходів, розвитку та популяризації російської мови в Україні, який торік у Верховні Раді було зареєстровано депутатом Євгеном Балицьким.

Також під час брифінгу СБУ стало відомо, що журналіст із Запоріжжя виявився агентом Москви, а проект "Соціальне Запоріжжя" фінансувала Росія.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme