UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як "підніжка" від депутатів може лишити ляльковий театр без нового приміщення

Керівництво театру вірить, що своє 80-річчя "Золотий ключик" відзначить у новому приміщенні 

Як "підніжка" від депутатів може лишити…

Вінницький театр ляльок через 80 років свого існування може нарешті перебратися до нового комфортного приміщення. Історія із вибором будівлі для театру настільки довготривала, що колектив уже звик до численних відмов, утім, цього разу, чергове "ні" спровокувало конфлікт, повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

Три роки тому початок будівництва Центру розвитку дитини на вулиці Галицького у вінницькому театрі ляльок зустріли з величезним оптимізмом. Ще б пак, за стільки років нарешті знайшовся інвестор, який пообіцяв для закладу таке довгоочікуване новосілля. Споруду, половину якої передбачили для театру, проектували, враховуючи потреби акторів і глядачів.

"Ми спільно з архітекторами об'їздили лялькові театри України, щоб узяти найкращі рішення. Завдяки цьому у, сподіваюсь, нашому новому приміщенні будуть враховані усі потреби, як глядачів, так і акторів, буде студія звукозапису, збудовано дві зали – на 100 і 150 глядацьких місць", - розповідає директор театру ляльок "Золотий ключик" Михайло Байдюк.

Утім, з наближенням здачі в експлуатацію новозбудованого Центру розвитку дитини постало питання, яке може "поставити хрест" на усіх сподіваннях театралів. Каменем спотикання стали п'ять соток землі, які необхідні для створення парковки. Без цього Центр в експлуатацію не приймуть, відповідає представник інвестора ПП "Супрема" Петро Загороднюк. А відтак, переїзд театру може стати неможливим.

Земля, що так необхідна для прилеглого благоустрою і парковки перебуває у комунальній власності обласної ради і нині там розташована автобаза. У 2016 році, незадовго до завершення будівництва, в обласні раді так і не погодили питання виділення цього клаптика, де мають зупинятися автомобілі та автобуси, що приїжджатимуть на вистави до лялькового театру. Також на ділянці планували встановити дитячі майданчики.

"У нинішньому приміщенні на вулиці Льва Толстого "Золотий ключик" перебуває з 1993 року. Хто був, той на власні очі міг переконатись, що декілька кімнат на першому поверсі звичайної житлової п'ятиповерхівки – неприйнятний варіант для театру. Душні тісні гримерки та малесенька зала, де часто не всім вистачає місця – із цим доводилось миритись багато років.

Та всупереч обставинам, директор театру на ситуацію дивиться оптимістично: "Нам обіцяли уже безліч разів, але думаю, цього разу нам підуть назустріч і у цьому році Золотий ключик відсвяткує своє 80-річчя на новій сцені", - каже Михайло Байдюк.

Минулого тижня питання парковки для Центру розвитку дитини і театру підняли на засіданні комісії обласної ради. Результатом стало схвалення меморандуму про співпрацю між обласною радою, Вінницьким обласним академічним театром ляльок "Золотий ключик" і ПП "Супрема". На початку весни чергова сесія облради може розставити усі крапки над "ї".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme