Австрія дозволила екстрадувати Фірташа в США

Вищий земельний суд Відня задовольнив позов австрійської прокуратури на попереднє рішення австрійського суду, який відмовив в екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа в США

 

Австрія дозволила екстрадувати Фірташа в…

Про це повідомив журналіст Сергій Щербина на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"Суд задовольнив скаргу і вирішив, що екстрадиція Фірташа в США допустима", - повідомив він.

Зазначимо, повне обґрунтування суд дасть пізніше.

За словами судді, який оголошував рішення, минулої п'ятниці Австрія отримала запит на екстрадицію Фірташа ще й з Іспанії, повідомляє Insider.

При цьому суддя не бачить доказів, що за клопотанням Іспанії стоїть США.

"Не можна виходити з того, що висунуті ті самі звинувачення", - заявив суддя.

21 лютого у Вищому земельному суді Відня розглядали апеляцію США на рішення австрійського правосуддя про відмову у видачі бізнесмена Дмитра Фірташа. Як відомо, ФБР звинувачує Фірташа у корупції при отриманні дозволу на розробку титанового родовища в Індії. Нібито олігарх і його співробітники заплатили Індійським чиновникам 19 мільйонів євро.

Восени 2016 антикорупційна прокуратура Іспанії оголосила в міжнародний розшук українського бізнесмена Дмитра Фірташа. Його разом з двома спільниками – громадянами України – підозрюють в відмивання великих сум грошей.

Крім того, одночасно з видачею ордера на розшук в Барселоні і в місті-курорті Марбелья 24 листопада були затримані п'ятеро інших спільників Фірташа. Вони безпосередньо займалися відмиванням капіталів українського олігарха. Серед затриманих - відомий іспанський адвокат Антоніо де Фортуни.

Нагадаємо, в серпні 2016 року Конституційний суд Австрії відмовився визнавати незаконним рішення про екстрадицію в США українського олігарха Дмитра Фірташа.

Український олігарх був затриманий поліцейськими у Відні за запитом американського Федерального бюро розслідувань і поміщений в слідчий ізолятор 12 березня 2014 року.

За день суд вирішив залишити його під арештом з можливістю звільнення під заставу в 125 млн євро. Сума була визначена, виходячи з фінансового стану олігарха і тяжкості інкримінованих йому злочинів. 21 березня олігарх був випущений під домашній арешт, де очікував на рішення суду з приводу екстрадиції до США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme