UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Ужгороді поговорять про легендарного князя Лаборця і про те, хто насправді заснував місто

Князь Лаборець став одним із культурних брендів міста

В Ужгороді поговорять про легендарного к…

В Ужгороді продовжується цикл публічних розмов та освітніх зустрічей, пише Depo.Закарпаття.

У суботу, 25 лютого, о 14:00 відбудеться публічна розмова "Князь Лаборець & С°: Ужгород та околиці у ранньому Середньовіччі" з істориком Володимиром Гуцулом. Подія відбудеться в культурно-історичному центрі "Совине гніздо".

"Історія Ужгорода бере початок у ранньому Середньовіччі. Події та діячі цього періоду, зокрема легендарний князь Лаборець, стали одним із культурних брендів міста. Та чи можна довіряти першим письмовим згадкам про Унгвар-Ужгород? Хто й коли насправді заснував місто, чи існував князь Лаборець, як виглядали й жили слов'янські князі? За якою технологією створювали "історію народів" у Середньовіччі і що робити з текстами цього періоду?", - зазначають організатори.

Хронологічні рамки розмови – період від прибуття угорських племен в Карпатську низовину до християнізації Угорщини, а саме від кінця ІХ до першої третини ХІ століття. За словами Гуцула, ця розмова буде не так переказом історичних фактів, як обговоренням сучасних принципів роботи історика, а також переваг, недоліків і меж історичного знання.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme