Україна не дозволила побиватися за Чуркіним в ООН

Українська делегація блокувала пропозицію Росії схвалити офіційну заяву голови Ради Безпеки в зв'язку зі смертю постпреда Росії в ООН Віталія Чуркіна

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на заступника голови МЗС Росії Геннадія Гатілова, передає Depo.ua.

"Рада Безпеки відреагувала на це (смерть Чуркіна, - ред.) спеціальною заявою для преси. Шкода, звичайно, що деякі наші партнери, перш за все українські колеги, головуючі в цьому місяці в Раді Безпеки, не змогли переступити через свої політичні позиції і не дали згоди на прийняття офіційної заяви голови Ради Безпеки ООН у вигляді відповідного документа, обмежившись лише усним висловленням співчуття для преси", - сказав Гатілов.

Також, це прокоментував міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

"Це, звичайно, не по-християнськи. Це взагалі за межею добра і зла. Але нинішня українська влада нас привчила до того, що саме так дехто в їх країні ставиться до росіян, в тому числі, і тим, хто не бажає танцювати під дудку неонацистів", - сказав міністр.

За словами Лаврова, постпред України при ООН Володимир Єльченко не наважився б заблокувати заяву по Чуркіну, йому наказали.

Зазначимо, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова вже розкритикувала ці дії української делегації.

Нагадаємо, що 20 лютого за день до 65-річчя, Віталій Чуркін помер в Нью-Йорку. Українські соцмережі традиційно саркастично відреагували на цю подію. Американські ЗМІ стверджують, що Чуркін "окочурився" від серцевого нападу прямо на робочому місці.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme