У солістки групи "ВІА Гра" митниця відібрала мільйон в аеропорту Бориспіль

Солістка гурту "ВІА Гра" Еріка Герцег не задекларувала велику суму грошей, за що була покарана

У солістки групи "ВІА Гра" митниця відіб…

Інцидент стався у березні 2016 року, проте відомо про нього стало лише зараз, передає Depo.ua з посиланням на інформаційний ресурс "Первая инстанция".

Ухвала Апеляційного суду Київської області, розміщена в Єдиному реєстрі судових рішень, щодо цієї справи, стала загальнодоступною.

Як повідомляється, гроші, що перевозилися Ерікою Герцег в сумці, не були задекларовані, що і стало підставою для конфіскації готівки на користь бюджету України.

Як випливає з матеріалів судового розгляду, інтерес митниці до своєї персони солістка "ВІА Гра" Еріка Герцег викликала рік тому 20 березня 2016 року.

У той день вона прибула в Україну з Алмати (Казахстан) через аеропорт "Бориспіль".

Вибравши "зелений коридор" співачка відкрила свою поклажу для огляду співробітниками українського митного поста.

Ті без труднощів знайшли в сумці 29,8 тис. доларів, 12,5 тис. євро і 15 тис. рублів. Ця сума не була вказана Ерікою Герцег в митній декларації, що дало привід митникам (на підставі ст. 471 Митного кодексу) вилучити купюри, за винятком 10 тис. євро (стільки дозволено провозити через кордон без письмового декларування).

У квітні 2016 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області визнав солістку групи "ВІА Гра" Еріку Герцег винною і оштрафував її на 1700 гривень, а також зобов'язав конфіскувати незадекларовані нею гроші (29,8 тис. доларів, 2,5 тис.євро і 15 тис . рублів).

В апеляції Еріка просила повернути гроші, однак їй відмовили.

На таке рішення суду серед іншого вплинули і взаємовиключні пояснення співачки Еріки Герцег про походження цих коштів. У першій інстанції вона говорила, що отримала їх як подарунок від товариша. Під час апеляції вона доводила, що ці гроші - позика від казахського знайомого.

Нагадаємо, Еріка Герцег народилася на Закарпатті. Стала відомою моделлю Playboy, а згодом потрапила до группи "ВІА Гра".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme