У Полтаві провели вечір пам'яті загиблого бійця АТО Антона Грицая

На честь загиблого бійця батальйону "Азов" Антона Грицая у Полтаві влаштували вечір пам'яті

У Полтаві провели вечір пам'яті заг…

Вечір пам'яті "Я буду жити в усмішках дітей, і в пам'яті – це знаю, не зітреться" на честь загиблого на Донбасі військовослужбовця Антона Грицая провели у Полтаві, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лтава.

Він був активним учасником майдану, добровольцем пішов в АТО, воював в батальйоні "Азов", а два роки тому загинув під Маріуполем.

Захід організували випускники школи, у якій навчався боєць, там же його і провели – у Полтавському навчально-виховному комплексі №16.

На вечорі розповіли більше про життя бійця, прийшла на захід і його мама.
"Він дуже любив цю школу, бо з 1 класу в ній навчався. Я його виховувала бути просто нормальною дитиною. Щоб він був нормальна людина. Я його вчила: не вкради, не вбий, будь нормальним. Виховувала як могла. А вийшов – герой. Дуже в нього багато друзів, які підтримують", - розповідає Тетяна Іванівна.

У січні 2014-го 27-річний Антон Грицай пішов на майдан. Згодом записався у добровольці. Від батьків приховував, що воює на передовій. Друзі бійця розповіли, що за станом здоров'я воїна не хотіли брати в АТО, та він був наполегливим.

Військові побратими зазначили, що Грицай був надзвичайно сміливим і вів свою бойову команду тільки вперед.
"Один з таких значних моментів, який характеризує Антона як воїна, коли ми перший раз побачили, як стріляють "Гради". І один з хлопців сказав: "Може, хлопці , повернемо назад?". На що Антон відповів: "Азов назад не відступає" .Він продовжив свій шлях, ми пішли за ним. Під час чергового патрулювання у Широкино по вулиці Радянській потрапили у засідку і осколковим пораненням смертельно він був поранений", - поділився побратим бійця Артем Павлов.

Вчителі та учні вважають Антона Грицая прикладом для наслідування. Говорять, хлопець, хоч і був розбишакою, проте читав багато цікавих книг, міг грати серйозні ролі на театральній сцені та бути найкумеднішим у КВН-команді.

Антон Грицай - історик за освітою. Був фанатом ФК "Ворскла", мав активну громадянську позицію, крім того, хлопець був одним з авторів графіті-меморіалу Небесній Сотні.

Загинув 27-річний боєць батальйону "Азов" під Маріуполем 15 лютого 2015 року. Поховали його у Полтаві на Алеї Героїв. Посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme