У Харкові суд виправдав депутата облради, підозрюваного в адмінкорупції

Харківський суд не знайшов складу правопорушення у діях депутата, який проголосував проти звіту, за результатами якого чоловіка мали притягнути до відповідальності

Як передає Depo.Харків, про це йдеться у постанові Київського райсуду Харкова від 14 лютого 2017 року.

Суд розглянув адміністративний протокол на депутата Харківської обласної ради, директора Липкуватівського аграрного коледжу Миколу Таркана з фракції ВО "Батьківщина" за ч.1 ст. 172-7 КУпАП (неповідомлення про конфлікт інтересів).

Суд встановив, що 16 грудня 2015 року Таркан звернувся до голови Харківської облради Сергія Чернова з листом в якому заявив, що "Липкуватівський аграрний коледж став об'єктом рейдерських атак комерційних структур за участю керівництва Головного управління Держземагентства України в Харківській області та районної державної адміністрації", та звернувся з проханням "вплинути в межах своєї компетенції на повернення в постійне користування Липкуватівського аграрного коледжу земельних ділянок державної власності сільськогосподарського призначення загальною площею 4890 га", зокрема, шляхом "сприяння найскорішому вирішенню питання про притягнення до відповідальності винних посадових осіб у незаконному вилученні у Липкуватівського аграрного коледжу земельних ділянок посадових осіб".

Постійна комісія облради перевірила викладені факти. Юрист Держгеокадастру зазначив, що землі коледжу не оформлені, заклад з використанням безкоштовної студентської робочої сили вирощує та реалізовує товарну продукцію, не платить земельний податок. Після цієї доповіді Таркан сам звернуся до облради з проханням не створювати контрольну комісію з його питання.

Утім, тимчасова контрольна комісія була утворена й дійшла наступних висновків: звернутися в Міністерство із клопотання про проведення перевірки щодо відповідності Таркана як директора навчального закладу займаній посаді, а також вирішила направити до прокуратури Харківської області матеріали тимчасової контрольної комісії.

Під час розгляду питання про затвердження звіту комісії депутат, маючи приватну зацікавленість, не бажаючи бути притягненим до відповідальності, не повідомив про конфлікт інтересів і проголосував проти.

В суді чоловік вини не визнав і заявив, що рішення голосувати проти – фракційне рішення, оскільки депутати не були завчасно ознайомлені з текстом вказаного звіту.

Вивчивши докази, суд постановив закрити адмінпровадження за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme