У Гройсмана розповіли деталі зустрічі з "блокувальниками" Донбасу

Прем'єр-міністр Україна Володимир Гройсман бачився з учасниками "блокади Донбасу" напередодні й заявив їм, що уряд готовий посилювати контроль за переміщенням товарів на сході в межах свої повноважень

Про це написав речник прем'єра Дмитро Столярчук на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"Офіційно. Щодо зустрічі прем'єр-міністра з учасниками "вугільної блокади". Після того, як Володимир Гройсман закликав до діалогу всіх зацікавлених у вирішенні ситуації щодо "вугільної блокади", до нього звернулися представники учасників блокади щодо зустрічі і обговорення проблеми", – зазначив Столярчук.

Він підтвердив: "Така зустріч вчора (20 лютого – ред.) відбулася".

"Під час цієї зустрічі голова уряду ще раз наголосив, що від блокади постраждають в першу чергу звичайні українці: є ризики перебоїв з подачею тепла, з забезпеченням електрикою, з можливою втратою робочих місць", – поінформував Столярчук.

"Прем'єр також висловився за посилення боротьби з контрабандою на територіях, прилеглих до АТО, і посилення контролю за товарами, які переміщуються між підконтрольними і непідконтрольними територіями, і зазначив що рішення в цій сфері, що відносяться до повноважень Кабінету міністрів – уряд готовий приймати", – заявив він.

"У той же час він наголосив, що ситуація в енергетиці і стратегія набуття Україною енергонезалежності має бути предметом широкого політичного діалогу, оскільки вони потребують кроків як з боку виконавчої, так і законодавчої гілок влади", – додав речник прем'єра.

Нагадаємо, сьогодні Гройсман на зустрічі запропонував компроміс "блокувальникам" Донбасу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme