Столичні коти вільно житимуть у підвалах: Мурчики стали частиною екосистеми

Відповідну петицію підтримали члени комісії Київради з питань житлово-комунального господарства 

Столичні коти вільно житимуть у підвалах…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу Київради.

Зокрема, автор звернення Вікторія Кирилюк зазначає, що в столиці спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель. "З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства", - наголошує автор ініціативи. За словами Вікторії Кирилюк також слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природної дератизації - знищення гризунів.

На комісії з питань житлово-комунального господарства депутати також заслухали альтернативну точку зору мешканців Дніпровської району. Представники кількох будинкових кооперативів проти, аби безпритульні тварини безперешкодно проживали на дахах та у підвалах, адже можуть бути носіями низки небезпечних хвороб та провокувати алергічні реакції.

Постійна комісія Київради з питань житлово-комунального господарства підтримала електронне звернення та доручила виконавчому органу Київради (КМДА) розробити цілісну програму реалізації петиції. Презентувати її мають уже за місяць. Також свій висновок мають надати фахівцям з дотримання санітарних норм.

Нагадаємо, петиція "Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва, дозволити їм вільно жити в підвалах, горищах та інших місцях їх постійного перебування та знищувати гризунів" набрала 10117 голосів та була прийнята до розгляду.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme