Гройсман запропонував компроміс "блокувальникам" Донбасу

Штаб блокади торгівлі з "ДНР-ЛНР" та прем'єр-міністр Володимир Гройсман обмінялися своїми компромісними пропозиціями щодо заборони торгівлі з окупованими територіями 

Відповідна заява оприлюднена на Facebook-сторінці Штабу блокади Донбасу, передає Depo.ua.

"Отримавши офіційне запрошення на перемовини від прем'єр-міністра країни, Штаб блокади торгівлі з окупантами виступив з пропозицією: 1. Негайного звільнення полонених; 2. Прийняття закону про окуповані території, який законодавчо забороняє торгівлю на крові. Зустрічна пропозиція прем'єра Гройсмана звучить так: 1. Представники штабу входять у комісію з обміну полоненими", - озвучили свої вимоги учасники блокади.

Прем'єр, у свою чергу, запропонував включити представників штабу до комісії з обміну полоненими.

Також Кабмін обіцяє скасовати дозволи, видані СБУ на переміщення товарів і видати постанову, що регулює переміщення вантажів у відповідності з Законом про боротьбу з тероризмом.

Представники Штабу блокади пообіцяли розглянути дані пропозиції і після консультацій з експертами та членами штабу дати відповідь. "У будь-якому випадку блокада не припиняється ні на хвилину, а подальші перемовини мають бути максимально публічними і відкритими для народу", - заявили у Штабі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme