СБУ звинувачує Росію у фінансуванні політичних проектів в Україні

Росія фінансує створення низки політичних проектів в Україні, які підтримують федералізацію

Про це на брифінгу заявив глава СБУ Василь Грицак, передає Depo.ua.

"З початку року 15 Росія почала реалізовувати другий напрямок і взяла курс на дестабілізацію. Вони почали фінансувати політичну активність всередині нашої країни. Одна з цілей - це прихована федералізація", - сказав Грицак.

Він пояснив, що за російські гроші створюються фейкові громадські організації, які далі лобіюють інтереси Росії, створюючи таким чином "ілюзію підтримки".

За даними СБУ, йдеться про наступні регіональні проекти: "Закарпатський край", "Одеса за порто-франко", "Соціальне Запоріжжя", "Слобожанщина", "Громадська рада Дніпропетровщини", "Бессарабська республіка "Буджак", "Галичина" - Львівська область.

"Зараз непростий час, третя річниця Революції гідності. Цілком природно, що люди відзначають річницю революції….моляться, проводять маріш. Але є гарячі голови, що хочуть дестабілізувати ситацію. Нікого не ображатиму, але є несвідомі люди, які не розуміють небезпеку, до якої це веде, інша категорія – ті люди, що роблять це свідомо, а часом і за гроші. Ніколи не повірю, що бійці нацгвардії, що пройшли фронт, заслуговують на таке ставлення до себе. Люди мають право на протести, га невдоволення якимись процесами, але ми не маємо допустити дестабілізації, пересування в містах і селах людей зі зброєю, щоб жінка з дитиною боялась вийти на вулицю, і ми будемо робити все, щоб цього не сталось", - сказав глава СБУ.

Крім того, СБУ викрила мережу російських агентів, які займалися інформаційно психологічними операціями. Серед них - Сергій Жук, який цікавився діяльністю спецслужби та воював за "ДНР".

"Голова апарату СБУ Ігор Ткачук розповів, що СБУ викрила дії Жука, він же Олександр Мазура, який адміністрував в Інтернеті сторінки таких ресурсів, як "Українська революція", "Майдан-3" і "Патріот України". Після того, як ми його витягнули на світло – воював у ДНР, росіянин, він поставив СБУ "оцінку" 4 "з плюсом", натомість ГРУ та ФСБ – "двійку", - зазначив Грицак.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme