Російські вчені винайшли "еліксир молодості"

На Росії дослідники синтезували речовину, що уповільнює старіння

Російські вчені винайшли "еліксир молодо…

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "Кубанські новини", тривалі лабораторні випробування довели ефективність відкритого препарату.

За відомостями видання, вітчизняні вчені з Московського державного університету ще кілька років тому створили речовину, здатну сповільнювати природні процеси клітинного старіння. Були проведені тривалі лабораторні дослідження, які довели ефективність унікального "еліксиру молодості". Йдеться про синтетичний антиоксидант SkQ1, який впливає на мітохондрії - це органели, які відповідають за енергопостачання клітини.

Вивчаючи дію SkQ1 в реальних умовах, співробітники МДУ взяли створених шведськими генетиками лабораторних мишей зі зміненим геномом і піддали їх серії експериментів. Ці гризуни були спеціально створені для того, щоб швидко старіти, а після введення препарату вони жили довше.

Таким чином дослідники довели, що речовина SkQ1 реально діє як "сповільнювач" старіння. Вчені запевняють, що "ліки від старості" будуть застосовуватися вже в самому недалекому майбутньому.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme